ДРУГАТА ПОЛОВИНА ОД ЦЕЛОТО

//

Еден ден ќе го сретнеш тој во кој ќе се видиш себе си, во чии мисли ќе видиш продолженија на сопствените, а во чии идеи – своите мечти. Тој ќе гледа на тебе од сопствениот магичен свет и меѓу вас ќе се образува врска, ваш сопствен „радио-бран“, кој ќе биде невидлив и нерзбирлив за тие околу. Тој ќе ти го подари своето битие и ќе ти го наполни животот со нови радосни чувства.

Вие ќе разменувате расположенија, ќе го делите вкупното време од животот на две, ќе правите планови. Никој нема така да ги разбира работите како што ги рабира тој, никој така нема да слуша, никој така не молчи како што молчи тој, како што молчите двие двајцата.

Ќе патувате заедно во вашиот заеднички „простор“, ќе си ги лечите еден на друг раните од минатото. Тоа ќе биде твоето ново „родство“ во животот, исто како кога се појавува нов брат, сестра,  другар или соборец.

И нема да постои поголема радост отколку да се има вниманието на посакуваниот човек,  да се припаѓа на таа нова удобна вселена, тоа бескрајно родно гнездо.ВИЕ ПОВЕЌЕ НЕ СТЕ САМИ, ВИЕ СТЕ ОД СЕГА ДУПЛИРАНА ЖИВОТНА СИЛА, ЗАСИЛЕНА ИНСПИРАЦИЈА, ХУМОРИСТИЧНА СЕРИЈА ЗА ДВАЈЦА!

Претходна статија

ДАЛИ ЗНАЕШ ШТО ИЗГУБИ КОГА РЕЧЕ ЗБОГУМ?

Следна статија

ТЕСТ : ШТО ВИДОВТЕ НАЈПРВО НА СЛИКАТА?

Најново од Љубовни приказни