| |

ЕДНО ЛИЦЕ ТЕСТИРАНО НА КОРОНА, СЕ ЧЕКААТ РЕЗУЛТАТИТЕ

Едно лице кое што било во Германија е тестирано за корона вирус и резултатите ќе бидат готови за неколку часа, информираше на денешната прес конференција министерот за здравство, Венко Филипче. Лицето од Германија се ватило здраво, но деновиве добило покачена телесна температура.

Тој додаде дека тројца од деветмината заболени пациенти, повозрасни од 65 години, се во малку полоша состојба и кај нив се делува со поинтензивна терапија, но дишат самостојно и без потреба од респиратор.

Слични Објави