ЕУРОСТАТ: ПОВЕЌЕ ОД 60% ОД МАКЕДОНЦИТЕ НЕ МОЖАТ ДА СИ ДОЗВОЛАТ ГОДИШЕН ОДМОР

/

Според Евростат, 61,2 % македонските граѓани не можат да си дозволат седумдневен одмор во некое одморалиште во текот на годината.

Според податоци на истиот извор годишен одмор не можат да си дозволат 58,9 отсто од Романците, 51,3 отсто од Хрватите и 51 отсто од Грците. Сосема поинаква е ситуацијата во Луксембург и Шведска каде само 10,9 и 9,7 % од граѓаните на тие земи не можат да си дозволат одмор надвор од своите домови.Претходна статија

ПИЛОТ ОД ПАТНИЦИ БАРАЛ ПАРИ ЗА ГОРИВО

Следна статија

КИНА ИМ ЗАБРАНИ НА СВОИТЕ ДРЖАВЈАНИ ДА ПАТУВААТ ВО ТАЈВАН

Најново од Вести