|

ЕВН Македонија: Нема утврдено дека мрежата е причина за настанување на пожар

После најавите од ЦУК дека од ЕВН очекуваат извештаи дали пожарите настанале од искрење на електрични столбови, се јавија со соопштение од ЕВН во кое кажуваат дека досега не е утврдено дека мрежата е причина за настанување на пожар.

„ЕВН Македонија прави вештачења на сите посочени места и досега нема утвредно дека мрежата е причина за настанување на пожар.
Било какви тврдења од јавноста и официјални лица треба да се основани со докази.

Секојдневно се прават сервисирања на мрежата од страна на екипите на Електродистрибуција, што е дел од нашата ивестициона и програма за сервисирање.

ЕВН Македонија е исто така меѓу сериозно оштетените во целава вонредна состојба со пожарите, со целосно уништена и опожарена мрежа во кризните подрачја.“, се вели во соопштението на ЕВН Македонија.

Извор: Zoom. mk

Слични Објави