|

Европски фронт: Слугите на ВМРО отстранија се што е национално и го донесоа Иван Стоилковиќ

Денешниот трагично-комичен спектакл на коалицијата која ги загуби парламентарните избори е само уште еден обид да се измамат граѓаните со празни ветувања како оние од предизборната кампања кои не успеаја ниту да станат дел од програмата на нелегитимната Влада за која се предупредува, велат од Европскиот фронт.

„Законот за правична застапеност што денеска го прогласи ВЛЕН не е дел од владината програма што до Собранието ја достави претставникот, Христијан Мицкоски.

Оваа коалиција на слуги и измеќари нема апсолутно никаква храброст и знаење да бара и да го натера нивниот газда, ВМРО-ДПМНЕ, да вклучи барем едно национално прашање во владината програма.

Она што засега е официјално е само отстранување на Балансерот, како важен механизам кој потекнува од Охридскиот договор и има за цел да ги заштити етничките заедници од мајоризација и дискриминација во државните институции.

Да се покрие овој неуспех, како и други пропусти како загубата на првиот вицепремиер, намалувањето на бројот на министерства, губењето на најтежинските министерства, намалувањето на бројот на дирекции, изборот на про -путинистот и про-Вучиќ, антикосварецот, Иван Стоилковиќ за министерот за спроведување на Охридскиот договор и многу други неуспеси, ВЛЕН денеска ја извади следната лага која повеќе наликуваше на траги-комично шоу оправдувајќи ја партијата за улогата на министерот и вазал на ВМРО“, се наведува во соопштението на Европскиот фронт.Слични Објави