| |

Ф. РЕМЕНСКИ ГИ ПОВИКА ПРАТЕНИЦИТЕ ДА МУ ГО ОДЗЕМАТ ПРАТЕНИЧКИОТ МАНДАТ НА НИКОЛА ГРУЕВСКИ

„Денес истекуваат 6-те месеци неоправдано отсуство од работата на Собранието на пратеникот азилант Никола Груевски.
Пред сериозен тест и одговорност на сите пратеници е спроведувањето на процедурата за одземање на мандатот со 80 гласа “за”.
Пред сериозен тест е Обвинителството и Врховниот суд – ОЈО да даде одговор за истрагата за бегството, а Врховен суд да одолее да не ја укине пресудата за затворската казна.
Во меѓувреме, бидејќи се распишал азилантот очекувам да објави книга за неговото “храбро” бегство, како лекција – модус операнди за криминалистите, а роман за сите останати“- напиша на својот профил на facebook пратеничката од редовите на СДСМ Фросина Ременски.Слични Објави