| |

Фондација „Бугарска памет“ со нов проект за младинци од Бугарија, Република Северна Македонија и Молдавија

Во тек е нов проект на Фондација ,,Бугарска памет” , кофинансиран по програмата ,,Еразмус плус” со учесници, младинци од Бугарија, РС Македонија и Молдавија.

Проектот се одржува во град Банкја, Р. Бугарија, јавува Фондација ,, Бугарска памет “. Во рамките на проектот се спроведува пет дневна младинска размена на тема ,, Вештините Entrecomb и Lifecomb во контекстот на пазарот на 21 век”.

Учесниците се вклучија во образовни лекции на теми како ,, Закрепнување на личниот развој и социјалните вештини во образованието”, ,,Финансиска писменост ” и спроведоа интерактивни сесии и игра со улоги со нивните ментори.
,,Среќни сме што повторно пречекуваме во Бугарија, групи од вакви младинци , жедни за знаење, велат од Фондација ,, Бугарска памет “.

Слични Објави