ФУДБАЛСКИОТ МЕНАЏЕР ДРАГАН СИЛЈАНОСКИ УАПСЕН ВО БЕЛГИЈА ЗА НАМЕСТЕНИ НАТПРЕВАРИ

Вести Истакнато Спорт

Македонски државјанин е деветиот уапсен во акцијата „чисти раце“ која го решава големиот фудбалски скандал во Белгија во кои повеќе лица се гонат за наместени натпревари и финансиски малверзации.
Оваа вест е потврдена и од канцеларијата на јавното обвинителство на Белгија. Силјаноски е осомничен за учество во злосторничко здружение и перење пари.