| |

(Галерија) Наставници и ученици од СУ „Св. Кирил и Методиј“ с. Крупник се вклучија во иницијативата „Маратон на добрината и мост на пријателството“

Деца и учители од Средното училиште „Св. Кирил и Методиј“ во најголемото село во општина Симитли Крупник станаа дел од иницијативата „Маратон на добрината и мост на пријателството“. Вчера во улогата на амбасадори на иницијативата се претставија педагозите од СУ „Св.Кирил и Методиј“ Павлина Чифлигарова, Екатерина Стоименова, Кирилка Коцева и Гергана Ралинска. Тие го посетија Центарот за специјална образовна поддршка во Благоевград, за да го пренесат доброто што го создадоа заедно со нивните ученици од IV одделение, II одделение, групата за дополнителна поддршка и други талентирани ученици, јавуваат од училиштето во село Крупник.

Децата и нивните учителки направија голем број мартинки, картички и гипсени фигури за боење за сите деца во Центарот за специјална образовна поддршка.

„Пренеси ја добрината“ – беше пораката напишана на беџовите кои наставниците им ги прикачија на колегите за да ја пренесат љубезноста на повеќе луѓе со зборовите: ДА ГИ ОХРАБРИМЕ ДЕЦАТА КОН ДОБРИТЕ ДЕЛА!“
ЕДНА ДОБРИНА НА ДЕН ГО ПРАВИ ДЕНОТ ПОСЕБЕН!

Ви благодариме за гостопримството колеги од ЦСОП Благоевград, стои во соопштението на СУ „Св. Кирил и Методиј“ село Крупник.Слични Објави