| |

(Галерија) Село Крупник му оддаде почит на Васил Левски – Апостолот на бугарската слобода

Најголемото село во општина Симитли, село Крупник, ја одбележа 151-та годишнина од смртта на најголемиот бугарски херој Васил Левски. Жителите и гостите на селото оддадоа почит пред ликот и делото на револуционерот пред барелефната плоча изградена во негова чест на улицата што го носи неговото име.

По повод годишнината од смртта на Васил Левски, учениците од СОУ „Свети Кирил и Методиј“ – село Крупник рецитираа песни посветени на Васил Иванов Кунчев – Апостолот на слободата, јавува информативниот портал simitli.info.

Кметот на селото Александар Равначки, претседателот на Советот на општина Симитли Вилимир Александров и општинскиот советник Кирил Кузманов положија венци и свежо цвеќе пред барелефот на Левски.

Присутни на настанот беа директорот на СУ „Свети Кирил и Методиј“ – село Крупник Венцислав К’лбов и наставниците од училиштето, заменици на кметови од населени места во општината, секретарот на општина Симитли, општинските советници од село Крупник и жители на селото.

Галерија од прекрасниот настан можете да погледнете на следниот линк.Слични Објави