САД И КИНА ДОНИРАЛЕ НАЈМНОГУ ЗА СРПСКАТА АРМИЈА

/

Министерството за одбрана на Србија објави дека од 2014 до 2018 година Србија добила најголема помош од САД. Според српските медиуми Србија добила околу 10 милиони американски долари помош од САД во опрема и пари. Втора на списокот е Кина, со донации од околу 5,2 милиони евра, а потоа следуваат Норвешка со 586,000 евра, Данска со 494.860 евра и Велика Британија со 169 000 фунти.Претходна статија

ПРОВЕРКАТА ЌЕ ГИ ОПФАТИ СИТЕ ВРАБОТЕНИ ВО МВР

Следна статија

ВТОРИОТ ТЕЛЕФОН НА ЈАНЕВА „ФОРЕНЗИЧКИ“ ИСЧИСТЕН

Најново од Вести