|

Гази Баба додели 20.000 денари на мајката на првороденото бебе во општината

Првото родено дете во новата 2024 година во општина Гази Баба е женско.

За таа цел, денес градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски ја посети клиниката за Гинекологија и акушерство каде што се породи мајката.

За посетата, градоначалникот информираше на својата официјална страна на фејсбук на која напиша:

„Се роди првото бебе во општина Гази Баба.

Првото бебе родено во новата 2024 година во општина Гази Баба е женско!

Утрово на клиниката за Гинекологија и акушерство ја посетив мајката Џелјан Сејди од Страчинци која роди четврто женско дете.

Општина Гази Баба на мајката која го роди првото бебе во 2024 година и доделува еднократна парична награда во висина од 20.000 денари.

Посакувам во новата година да се родат многу дечиња, а општината ќе биде тука да создава услови за безгрижно детство. – напиша Стефковски.

Слични Објави