| |

Ѓорѓиевски: Ова што се случува е целосно лицемерие од страна на властите во РС Македонија

За мене ова што се случува е демонстрација на целосно лицемерие од страна на властите во РС Македонија. Од една страна, раководството на клубот добива покана за состаноци во МНР за да се намалат тензиите. Министерот за надворешни работи Бујар Османи зборуваше со мене и ми рече дека сака да ја намали тензијата, но од друга страна, оваа иста држава ги користи сите можни алатки за репресија против нас. Со овие зборови Љупчо Ѓорѓиевски, претседател на здружението „Иван Михајлов“ од Битола ги коментира двете судски покани за него и за здружението испратени од судот во Битола.

Од поканите станува јасно дека Ѓорѓиевски треба да се јави како обвинет на 4 април во судот во Битола, поради прекршочна постапка, за прекршок на членот 42 од законот за спречување корупција.

„Ова е целосен апсурд и лицемерие. Но, за жал, ова е реалноста со која се соочуваат сите македонски Бугари во земјата“, пишува Ѓорѓиевски во својата објава на социјалната мрежа Facebook.Слични Објави