|

И Ковачевски на „Твитер“ го осуди нападот врз Израел: Насилството врз недолжно население не смее да се толерира

Премиерот Димитар Ковачевски на социјалните мрежи го осуди нападот на милитантната група Хамас врз Израел.

„Силно ги осудувам терористичките напади на Хамас врз Израел. Изразувам сочуство за жртвите и поддршка за Израел во својата одбрана. Насилството и нападот над недолжно население не смеат да се толерираат“, напиша Ковачевски на социјалната мрежа „Икс“, поранешно „Твитер“.

Силно ги осудувам терористичките напади на Хамас врз Израел. Изразувам сочуство за жртвите и поддршка за Израел во својата одбрана. Насилството и нападот над недолжно население не смеат да се толерираат @netanyahu

— Dimitar Kovachevski (@DKovachevski) October 7, 2023

Порака за осуда претходно напиша и министерот за надворешни работи, Бујар Османи.Слични Објави