ЈОВЕСКИ: ИДЕЈАТА ПРЕДМЕТИТЕ НА СЈО ДА ЗАМИНАТ ВО ДРУГО ОБВИНИТЕЛСТВО ЌЕ ДОНЕСЕ ОДОЛГОВЛЕКУВАЊЕ НА ПОСТАПКИТЕ

//

Државниот обвинител Љубомир Јовески за ТВ24 вели дека идејата на ВМРО-ДПМНЕ сите постапки на СЈО кои се отворени од самото постоење да бидат предадени во неговото обвинителство е нерационално решение.

„Не е рационално решение, но не значи дека е неизводливо. Сепак мислам дека и во таква ситуација според надлежноста најголем дел од предметите би припаднале токму во новото обвинителство за гонење организиран криминал и висока корупција и не гледам друга поента за такво решение освен дека ќе се oдолговлечат постапките“. рече Јовески.Претходна статија

ГДУ: НИТУ ЕДЕН ПОЛИТИЧАР НЕМА ПРАВО ДА НАЗНАЧУВА И ДА ПРЕДЛАГА ОБВИНИТЕЛИ

Следна статија

АРСОВСКИ: ИМАМЕ ПРЕДЛОГ ЗАКОН ЗА ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО КОЈ ШТО ЌЕ БИДЕ ВО ФУНКЦИЈА НА БОРБАТА ПРОТИВ КРИМИНАЛОТ И КОРУПЦИЈАТА

Најново од Вести