КАКО ИЗГЛЕДААТ НЕШТАТА СТАВЕНИ ПОД МИКРОСКОП

/

Напредокот во микроскопијата во текот на минатиот век ни овозможи до сега невиден поглед врз малите нешта во светот што не опкружува и кои ние со голо око до сега не бевме во можност да ги видиме.

 Стапало од комарец зголемено 800х

 Човечки јазик

 Винилска плоча под микроскоп

 Капка вода под микроскоп

 Црвени и бели крвни зрнца заробени во крвен сад Глава од тенија под микроскоп

 Врв од хемиско пенкало под микроскоп

 Сол и црн пипер под микроскоп

 Зрнца песок под микроскоп

Претходна статија

ЧЕКОР НАПРЕД ВО РАЗРЕШУВАЊЕТО НА ЗАГАТКАТА ЗА СТОУНХЕНЏ

Следна статија

ШТО Е ТОА КИКИ ЧЕЛИНЏ?

Најново од Магазин