|

Калајџиев: Адвокатската комора треба да преиспита какви се тие адвокати што повикуваат на линч

„Адвокатската комора треба да преиспита какви се тие адвокати кои се меѓу првите што газат врз законите и повикуваат на линч“, напиша на својот фејсбук профил профеорот Гордан Калајџиев.

Тој претходно, исто така преку ФБ, реагираше што голем број граѓани, кои, како што вели, иако се работи за големо злосторство, истураат јавно големи количини на бес и гнев и многу лоши зборови за оомничените за убиството на Вања.

„Колку и да е страшен злочинот, ништо помалку загрижувачки не се реакциите на власта и на јавноста; не сум знаел колку многу сурови луѓе има во нашата близина на кои тагата им е само изговор за стравот, бесот и крволочноста што ја истураат наоколу. Живееме во некоја модерна форма на примитивна заедница на цивилизациското ниво кое нема разбирање за устав и закони и после не не примале во Европа…“, нaпиша Калајџиев.Слични Објави