| | |

Колев: Бугарите не се на исто ниво со останатите граѓани на РС Македонија, бараме промена во Уставот

„Нема како да се согласам со премиерот Заев дека човековите права на сите граѓани во РС Македонија се почитуваат. За нас е важно прашањата од минатото да бидат разрешени. Говорот на омраза го предизвикува токму различното толкување на историското минато. Ние Бугарите во РС Македонија немаме уставни гаранции во XXI век, потребна е промена во законите за да се гарантираат тие човекови права. Токму затоа ние настојуваме за промени во македонското законодавство“, изјави Петар Колев лидер на ГДУ во утринската програма „Денот почнува“ на Бугарската национална телевизија.

Целото интервју со Петар Колев погледнете го во видеото што следи:Слични Објави