КОСТА ПЕТРОВ: ПОЛИЦИЈАТА ЌЕ ФОТОГРАФИРА КОЈ НЕ НОСИ МАСКИ

//

Олабавувањето на рестрикциите во Македонија ќе биде во фази. Во првата фаза, ќе се намали времетраењето на полицискиот час, но задолжително сите ќе мора да носиме маски или марами, а ќе останат и мерките за забрана на групирања и задолжителна дистанца од 2 метри, објави потпреседателот на СДСМ Коста Петров.

Инаку задолжителното носење на маски/марами од среда се однесува на 3 града, а тоа се Прилеп, Куманово и Тетово.

-Во уредбата која треба да се донесе во врска со казнувањето, ќе стои дека првата недела ќе се даваат само опомени, дури потоа казни. Полицијата има обврска да има фотографија со која ќе ја оправда мандатната казна. Целта е да не се даде можност за казни без покритие. Многу важно, целта на оваа уредба, се разбира, не е казнување, туку обезбедување на пошироко почитување на правилата, пишува Петров.

Претходна статија

ТРАМП НУДИ ПОМОШ НА ИРАН, ОД ТЕХЕРАН ВЕЛАТ: ФАЛА НЕМА ПОТРЕБА ИМАМЕ И ЗА ИЗВОЗ

Следна статија

ДОБРИ ВЕСТИ ОД ПРИЛЕП: НЕМА РЕГИСТРИРАНИ НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО ГРАДОТ

Најново од Вести

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи