| |

ЛЕКАРСКАТА КОМОРА СО ОПОМЕНА ЗА БИЛЈАНОВСКА, НЕ МОЖЕ ДА И ЈА ОДЗЕМЕ ЛИЦЕНЦАТА

Комисијата за етички и правни прашања при Лекарската комора утре ќе одржи состанок во врска со случајот со директорката на Клиниката за кожни болести заболена од коронавирус која не ги почитувала препораките на здравствените власти да се јави на преглед по доаѓањето од Италија и ќе донесе одлука во смисла на опомена.

Од Лекарската комора велат дека во моментов не може да се одземе лиценцата на докторката и додаваат дека постојат други судски инстанци.

„Имаме законски и подзаконски акти според кои мора да делуваме“, истакна на прес-конференција претседателот на Лекарската комора, Калина Гривчева Старделова.

Слични Објави