МАЛ РЕСТОРАН ВО ЦЕНТАРОТ НА СОФИЈА ГОТВИ ЗА БЕЗДОМНИЦИТЕ

/

Мал ресторан во центарот на Софија секој ден приготвува храна за околу 150 луѓе кои живеат на улица. Ресторанот се вика Гамбринус – локал со историја.

Сопственикот Мартин веќе неколку години им помага на луѓето што имаат потреба. Дел од потребните прехрамбени производи Мартин ги добива преку донации, а останатите ги обезбедува самиот тој.Претходна статија

ВИДЕО: МОМЕНТОТ КОГА ЌЕ СЕ СРЕТНАТ ДЕТЕ И СРНЧЕ

Следна статија

ВИДЕО: КОГА ЌЕ ДОБИЕШ ЛЕГЛО ВО СТУДЕНТСКИ…

Најново од Магазин