|

Мицкоски на средба со амбасадорот на УНДП, Григоријан: Констатирана континуираната поддршка и можност за уште повеќе заеднички проекти со владата на ВМРО-ДПМНЕ

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заедно со предлог министерот за локална самоуправа Златко Перински денеска остварија средба со амбасадорот и постојан претставник на УНДП, Армен Григоријан и Билјана Цветановска Гугоска раководителката на секторот за демократско владеење во УНДП.

На средбата се разговараше за идните чекори на владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, како и проектите кои би се реализирале во рамки на министерството за локална самоуправа, а би ги опфатило локалните самоуправи.

Воедно, беа констатирани добрата соработка, како и помошта и поддршката на УНДП кои во континуитет ги дава во Македонија и нивната исклучителна важност во земјава.

Претседателот Мицкоски се заблагодари на досегашната соработка и потенцираше дека во иднина со владата на ВМРО-ДПМНЕ постои можност за продлабочување на истата и за реализирање на уште поголем број на заеднички проекти.Слични Објави