МИЦКОСКИ: ВМРО-ДПМНЕ НЕМА ДА ПОДДРЖИ ПРОМЕНА НА УСТАВОТ СО ЦЕЛ ПРОМЕНА НА ДРЖАВНОТО ИМЕ

„ВМРО-ДПМНЕ нема да поддржи промена на Уставот со цел промена на државното име“, рече претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски и додаде дека и покрај сите уценувања, неговата партија ќе продолжи да оди по патот на Македонија.