|

Милијардерот Јури Милнер се одрече од руското државјанство

Израелско-рускиот милијардер Јури Милнер рече дека се одрекол од руското државјанство откако ја напуштил земјата в 2014 година, пишува Хина.

Милнер е основач на интернет-инвестициската компанија „ДСТ Глобал“
и богатството го стекна потпирајќи се на кинески технолошки компании како „Алибаба“ и JD.com.

„Моето семејство и јас Русија засекогаш ја напуштивме во 2014 година, по руската анексија на Крим“, напиша во својот Твит.„Ова лето официјално го завршивме процесот на одрекување од руското државјанство“, објасни тој.

Милнер е израелски државјанин од 1999 година, а Русија не ја посетил од 2014 гоина, според податоците на интернет страницата на DST Global.

Слични Објави