|

МЛАДОТО МОМЧЕ ШТО ПОЧИНА ОД КОВИД-19 НЕМАЛО НИКАКВА ХРОНИЧНА БОЛЕСТ

Во скопксите клиники починало 27 годишното момче од кумановско, а според сознанија на Centar.mk немало никакви коморбидети, освен зголемена телесна тежна. Момчето немало никакви хронични заболувања.

Момчето во тешка состојба било донесено во клиниката за инфективни болести, а сатурацијата на крвта била само 50 отсто.

27 годишното момче било претходно лекувано дома, со следење од матичниот лекар.Слични Објави