МВР: Платени се сите придонеси за вработените во МВР, да не се шират дезинформации

/

„Во врска со прес конференцијата на еден од синдикатите во МВР, ја известуваме јавноста дека за сите вработени во Министерството за внатрешни работи се уплатени придонесите во законски утврдените рокови, но настанат е проблем при пријавување на лице за кое ретроактивно се уплатени придонеси за социјално осигурување, а кое било вратено на работа со судска пресуда откако претходно му бил прекинат работниот однос. МВР веднаш презеде мерки за решавање на проблемот и во координација со Фондот за здравство и УЈП проблемот ќе биде надминат во најскоро време“, се наведува во реакцијата од Министерството за внатрешни работи.

Оттаму апелираат да не се шират дезинформации во јавноста.

Претходна статија

Бугарското МНР за здруженијата во Битола и Охрид: Постапките на С.Македонија не треба свесно или несвесно да претставуваат кршење на Копенхагшките критериуми

Следна статија

ОИК Тетово ги додели уверенијата на новите членовите на советот на општина Тетово

Најново од Вести

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи