|

Над илјада маскирани дечиња на „Шеговил“ во Кисела Вода

Алексеј Стојменов од ООУ „Невена Георгиева-Дуња“, Андреј Михајловски од ООУ „Круме Кепески“ и Нина Костов од ООУ „Рајко Жинзифов“ се имињата на наградените маски на денешната првоаприлска манифестација „Маски, смеа, рингишпил – дојди во Шеговил!“, организирана од Кисела Вода.

Специјална награда доби и најмладиот учесник на масекнбалот, Ника Костовска. На просторот пред салата „Расадник“, каде што е поставен забавен парк со разни реквизити, беа собрани приближно 1.000 маскирани дечиња.

Просторот беше исполнет со ведрина, со игра и детска смеа. Кловнови и аниматори се грижеа за шеги и трикови, а за музичкот дел беа задолжени омилените „Поточиња“. Жири-комисијата имаше тешка задача да избере три најдобри маски и соодветно ги награди.

Првонаградениот доби таблет, а за второто, третото место и за најмладиот учесник општина Кисела Вода обезбеди слатки пакети.Слични Објави