НАЈЧЕВСКА: ЛАГА Е ДЕКА ИЗВРШИТЕЛИТЕ СЕ ЈАВНИ СЛУЖВЕНИЦИ

/

Професорката и доктор по правни науки, Мирјана Најчевска, во интервју за Независен, вели дека извршителството не смее да стане приватен бизнис, а според неа, незаконски е блокирање на сметките на граѓаните.

„Во целата оваа работа, посебна улога имаат банките. Според мене, крајно незаконски, неправно се врши блокирање на сметките на граѓаните. Дури и тогаш кога имаат средства на своите сметки, станува збор за многу мали суми, наместо согласно законот тие средства да бидат подигнати од одредена сметка, се врши блокирање на сметките и граѓаните се изложуваат на непотребни трошоци за нивно деблокирање, со што се богатат само банките и тоа крајно незаконски“, истакнува Најчевска.Претходна статија

МИЛИОНЕР ПЕДОФИЛ ПРОНАЈДЕН СО ПОВРЕДИ НА ВРАТОТ ВО ЗАТВОРСКА ЌЕЛИЈА

Следна статија

ПАНЧЕВСКИ СЕ ОПРЕДЕЛИ КАКО СИМБОЛ НА ПРОГОНОТ НА ВЛАСТА, КОЈ ГО РАЗОТКРИЛ КРИМИНАЛОТ ВО СЈО

Најново од Вести