НАЈДИ ГО ОНА ШТО ГО САКАШ И ПУШТИ ГО ДА ТЕ УБИЕ- ЧАРЛС БУКОВСКИ

//
  1. Кога љубовта ќе стане заповед, омразата може да стане уживање.
  2. Љубовта е бајка за будали.
  3. Не е смртта тоа што е ужасно, туку животот кој го живеат луѓето и не го живеат до својата смрт.
  4. Интелектуалецот кажува едноставни работи на тежок начин. Уметникот кажува тешки работи на едноставен начин.
  5. Кога ќе замолчам и си одам, тоа не значи дека ти си победил. Тоа значи дека не си вреден за моето време.
  6. Пази се од оние кои брзо ти делат пофалби, имаат потреба пофалбите да им ги возвратиш уште побрзо.
  7. Мораш да умреш неколку пати пред навистина да почнеш да живееш.
  8.  Некои луѓе никогаш не полудуваат. Кој знае колку ужасен живот живеат.
  9. Љубовта е пат со смисла; сексот е смисла сам по себе.
  10. Најди го она што го сакаш и пушти го да те убие.Претходна статија

ЧЕТВРТОК НЕРАБОТЕН ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ

Следна статија

НАЈДОБРИТЕ 30 ФРИЗУРИ КОИ МОЖЕТЕ САМИ ДА ГИ НАПРАВИТЕ ДОМА

Најново од Истакнато