ЧЕТВРТОК НЕРАБОТЕН ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ

//

Согласно Законот за празниците на Република Македонија, четврток 2 Август, Илинден, Ден на Републиката е неработен ден на сите граѓани. Ова е прв неработен ден во месец август. По него ќе следуваат 21 август, првиот ден на Курбан Бајрам, кој е неработен за граѓаните од муслиманска вероисповед и 28 август, Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) кој е неработен за православните верници.

Претходна статија

СЕДНИЦАТА ЗА РАСПИШУВАЊЕ НА РЕФЕРЕНДУМОТ ЗАКАЖАНА ЗА 15:30 ЧАСОТ

Следна статија

НАЈДИ ГО ОНА ШТО ГО САКАШ И ПУШТИ ГО ДА ТЕ УБИЕ- ЧАРЛС БУКОВСКИ

Најново од Вести

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,