|

Не е доцна Арсовска да почне да ја работи својата работа, Универзална се реконструира по законска процедура, вели Костадиновска-Стојчевска

Министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска, вели дека не е доцна за градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска да почне да ја работи својата работа за која скопјани ѝ ја дадоја поддршката и да ја прекине својата игра за пласирање лажни информации за реконструкцијата на Универзална сала и заплашување на граѓаните со манипулативни тврдења.

„На градоначалничката која имаше можност две години да започне со реконструкција на Универзална сала и порачувам да почека да заврши истрагата и да води кампања на друга тема, а во меѓувреме наводните упади во Системот на Бирото за јавни набавки да ги пријави пред надлежните органи. Нека ги заштити сопствените профили бидејќи Арсовска е првата која обвинува за упад од кога е воведен Системот за јавни набавки“, вели Костадиновска-Стојчевска.

Костадиносвка-Стојчевска, објасни дека процесот на преземањето надлежности за Универзална сала од Град Скопје, Министерството за култура го направи со потпис и од градоначалничката Арсовска и од самата министерка.

„Реконструкцијата се одвива според законска процедура и според проектот кој Арсовска ни го предаде во документацијата, цитиран во Договорот потпишан од неа“, додава министерката која порачува дека нема да дозволи неуспшните политики и разочарувањето кај граѓаните од неработењето на Арсовска да бидат покривани со манипулации и лаги за Универзална сала.

Слични Објави