| |

НЕОФИЦИЈАЛНО: 6-МИНА ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ОД ГОБ 8 СЕПТЕМВРИ ЗАРАЗЕНИ СО КОВИД-19

Во Градската болница 8-ми Септември неофицијално заразени се 6 здравствени работници, а повеќе од 10 лица се во самоизолација, јавува Независен.

Се уште во тек се епидемиолошки анализи кои треба да покажат како вирусот се проширил помеѓу медицинскиот персонал во оваа болница.

Инаку оваа установа е единствениот Ковид центар во државата каде се прави тријажа на сите пациенти кои што влегуваат во болницата. За сега немаме потврда од директорот на Градската болница 8-ми Септември за оваа информација.Слични Објави