|

ОД УТРЕ НОРВЕШКА ГИ ЗАТВОРА ГРАНИЦИТЕ

Исклучок ќе бидат медицинските работници од одредени земји, но норвашката власт истакнува и дека повеќето работници мигранти нема да можат да влезат во државата.

Норвешка, која не е членка на ЕУ, во саботата воведе блокада во регионот околу главниот град Осло, откако се појави епидемија на британската мутација на ковид-19.Слични Објави