|

Операцијата го остави Боки 13 во болнички кревет, се одложи „Меѓународен сојуз“ во Апелација

Јавната седница пред Апелациниот суд Скопје по кривичниот предмет познат како „Меѓународен сојуз“ закажана за ден 05.06.2023 година, се одложи поради неможност на обвинетиот Бојан Јовановски-Боки 13 да присуствува, информираа од Апелација. Тие додаваат дека Боки 13 по извршена хируршка интервенција сеуште е хоспитализиран и на болничко лекување.

„Заради тоа судот насрочи нов термин за јавна седница на 10.07.2023 година во 10:30 часот за што странките и присутната јавност беа усно известени“, велат од Апелација.

Боки 13 беше опериран и му беше отстранет речиси целиот желудник, посочија докторите што му ја извршија операцијата.

Слични Објави