ОРКЕСТАРОТ НА КАМЕРНА ОПЕРА БЛАГОЕВГРАД СО КОНЦЕРТ ВО ДЕЛЧЕВО ВО ЧЕСТ НА СВЕТИТЕ БРАЌА КИРИЛ И МЕТОДИЈ

Оркестарот на Камерната опера – Благоевград ќе одржи голем концерт во Делчево, Македонија. Настанот е на 23 мај во 20 часот и е посветен на светите браќа Кирил и Методиј.
Поканата за камерниот оркестар на Операта доаѓа од градоначалникот на Делчево Горан Трајковски по импресивната изведба на музичарите од Благоевград во Скопје на 4 мај.
Тогаш бугарските уметници учествуваа на концерт по повод 116-годишнината од смртта на Гоце Делчев во организација на Меѓународната фондација за соработка и културен натпревар Гоце Делчев.