| |

ОСМАНИ ЌЕ ГО БРАНИ ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ ПРЕД ВЕНЕЦИЈАНСКАТА КОМИСИЈА

Вицепремиерот Бујар Османи објави на социјалните мрежи дека патува во Венеција каде што ќе го брани Законот за јазиците:

„На пат за Венеција, на сесија на Венецијанската комисија каде ќе се оценува Законот за употреба на јазиците. Во име на владата ќе го претставам ставот дека законот е автентична рефлексија на Рамковниот договор но и на потребата за создавање Европска мултиетничка и функционална држава“, објави на facebook министерот Османи.

Слични Објави