ОТКАКО МИЛЕ ОТИДЕ ДА СЕ ЛЕЧИ НА ПРИВАТНО, ФИЛИПЧЕ НАЈАВИ РЕНОВИРАЊЕ НА 45 БОЛНИЦИ

//

Министерот за здравство Венко Филипче најави голема реконструкција и обновување на 45 државни здравствени установи ширум земјата. Во проектот ќе бидат опфатени санитарните чворови, модернизацијата на собите и нивно опремување со монитори, кревети и телевизори.

Филипче пред новинарите истакна уште дека сите приоритетни 45 здравствени установи ќе бидат молерисани и ќе им бидат сменети плочките.Потсетуваме дека вчера Миле Јанакиески од Шутка замина да се лекува во приватна болница, наместо да ги искористи благодетите што ги нуди нашето јавно здравство.Претходна статија

ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА ВО ОБЛАСТА НА БОРБАТА ПРОТИВ ТРГОВИЈАТА СО ЛУЃЕ СО РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА

Следна статија

НОВИНАРОТ ЉУПЧО ЗЛАТЕВ ПОВИКАН НА РАСПИТ ВО ПОЛИЦИЈА

Најново од Вести