ПЕТАР КОЛЕВ: СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ НАПРАВИЈА МОСТОВИ И ГИ ОБЕДИНИЈА НАРОДИТЕ

//

Дозволете ми, во мое лично име и од името на Граѓанско Демократска Унија- ГДУ, да упатам искрени честитки по повод овој голем ден со желби за понатамошен успех, во промоцијата на посебноста на словенската писменост.

Св. Кирил и Методиј се основоположници на словенската писменост и литература и се заслужни за културниот развој на сите словенски народи. Учествувале во повеќе мисии за ширење на писменоста и христијанството. Направија мостови и ги обединија народите.

Нивното просветно и благородно влијание нека биде наш патоказ, да создаваме вредности, да работиме за општо добро, за подобра иднина на сите граѓани.Нека ни е честит 24 Мај, Денот на словенските просветители Св. Кирил и Методиј, стои во честитката на претседателот на ГДУ, Петар Колев.

Претходна статија

КИРАЦОВСКИ: ПРОСВЕТНАТА И БЛАГОРОДНА ДЕЈНОСТ НА КИРИЛ И МЕТОДИЈ НЕКА БИДЕ НАШ ПАТОКАЗ

Следна статија

ЌЕ ИЗГРАДИМЕ ЖИМИ…ДА НЕ СЕ КОЛНАМ

Најново од Вести