ПЕТРОВ КОНТРА ФИЛИПЧЕ: ПОТРЕБНО Е ПОМАСОВНО ТЕСТИРАЊЕ И ДА НЕ СЕ ПРАВАТ СОПКИ НА ПРИВАТНИТЕ БОЛНИЦИ

/

„Додека, амбицијата за брзи корона избори доминира кај власта, докторите алармираат дека здравјето на граѓаните е најважно. Односно, масовно тестирање наместо избори порачува поранешниот градоначалник на СДСМ во Карпош и генерален секретар на партијата Андреј Петров во интервју за Алфа.

“Масовно тестирање се разбира, за изборите ќе се договорат политичарите, но тие не треба да бидат на штета на здравјето на граѓаните, туку треба да се слушаат препораките на епидемиолошките тимови. На прво место треба да биде здравјето на граѓаните, како што граѓаните пред се се загрижени за своето здравје.”- вели Андреј Петров инаку доктор во „Аџибадем Систина“.

Петров  ги искритикува чекорите на Филипче, а да беше на негово место, вели ќе форсирал тестирање и нема да им прави опструкции на приватните болници.Претходна статија

АКТИВИСТКАТА БРАНКИЦА ДИМИТРОВСКА ВЛЕГУВА ВО ПОЛИТИКАТА ПРЕКУ НЕЗАВИСНА ЛИСТА „НИШТО ЗА НАС БЕЗ НАС“

Следна статија

ИВЗ: АКО ИМА ПОЛИЦИСКИ ЧАС ЌЕ ЈА ИЗГУБИТЕ ДОВЕРБАТА НА ВЕРНИЦИТЕ

Најново од Вести