|

По вчерашното невреме во Црна Гора: Дедо во влечки за плажа ги влече внуците на санка

Фотографија од Бијело Поље во Црна Гора стана хит на социјалните мрежи. Направена е по невремето што вчера во текот на денот ја зафати Црна Гора остави зад себе надреални сцени. За жал и овој пат најмногу настрадаа земјоделците кои претрпеа големи штети. Сепак, особено се издвои една слика од Бијело Поље.

Општина Бијело Поље вчера беше меѓу најпогодените за време на невремето, за што сведочат бројните слики кои се објавуваат од Томашево, Равна Риека, Рибаревина и Затон. Во морето од слики каде градот уништува посеви и плодови, една се издвои како хит благодарение на еден дедо кој го искористи градот на најдобар можен начин.

Имено, тој ги ставил своите внуци на санка, па во шорцеви и маичка и влечки за на плажа тргнал да ги влече по остатоците од градот.

Како што се наведува, фотографијата е направена во градот Рибаревина вчера во текот на денот.

Во коментарите што се појавија под објавата на веб-страницата „Бијело Поље онлајн“, и покрај големите маки што го снашле овој дел од Црна Гора, луѓето најдоа простор да се пошегуваат.

„Не е ни чудо, се сеќавам дека мојата покојна баба рече дека на денешен ден во 1953 година паднал снег до глуждови“, напишал еден Боба.

Следниот следбеник се пошегува дека ова е единствена можност за „разгранување“ на туризмот. „Ова е убавина, и море и санкање во еден ден“, беше коментарот на човекот по име Вучета.

А некои целата ситуација ја поврзаа со празникот кој беше вчера. „Преображение“, накратко напишала дама по име Оља.

На крајот се огласија оние кои не видоа ништо смешно во оваа објава. „Машала снег во август, се оди таму каде што не треба“, коментира еден од членовите.Слични Објави