|

Поевтинува само мазутот, цената на другите горива останува иста

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) донесе нова одлука за малопродажните цени на нафтените деривати.

Според одлуката на Комисијата, малопродажните цени на бензините „евросупер БС-95“ и „евросупер БС-98“, како и на „евродизелот“ (Д-Е V) и на екстра-лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) не се менуваат.

Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се намалува 1,041 ден./кг и сега ќе изнесува 51,784 ден./кг.

Од 29.4.2022 година од 00.01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

„евросупер БС-95“ – 84,00 (денари/литар)
„евросупер БС-98“ – 86,00 (денари/литар)
„евродизел БС (Д-Е V)“ – 85,50 (денари/литар)
екстра-лесно масло 1 (ЕЛ-1) – 84,00 (денари/литар)
мазут М-1 НС – 51,784 (денар/килограм)

Извор: Temite

Слични Објави