|

Поради пожар итно се евакуирани околу 7.000 жители на Ново Мексико

На жителите на село на југот на американската сојузна држава Ново Мексико им беше наредено веднаш да се евакуираат поради шумскиот пожар кој брзо се шири.

Официјални лица во Руидосо, село со 7.000 жители, ги повикаа жителите во понеделникот вечерта веднаш да се евакуираат и да не се обидуваат да собираат предмети или да ги заштитат своите домови, пренесува АП.

Јавната служба на Ново Мексико ја исклучи струјата во дел од селото поради пожарот, кој зафатил најмалку 5,1 квадратен километар во моментот на наредбата за евакуација, објави локалната телевизија КОАТ ТВ.

Слични Објави