ПРЕКРАСЕН ПРИМЕР ОД БУГАРИЈА: МОМЧЕ ИЗРАСНАТО ВО ДОМОВИ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ВОЛОНТИРА ВО НАЈГОЛЕМАТА БУГАРСКА БОЛНИЦА ВО БОРБАТА ПРОТИВ КОВИД-19

//

Младиот херој се вика Кирил Балдев од село Маненќево Пазарџик. Кирил израснал во домови за деца без родители. Во моментот живее и учи во Софија.

Кирил волонтира во најголемата бугарска болница „Пирогов“ за време на борбата со коронавирусот.

Слушнете ја приказната на овој млад човек за пример:Претходна статија

ДОБРИ ВЕСТИ ОД ПРИЛЕП: НЕМА РЕГИСТРИРАНИ НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО ГРАДОТ

Следна статија

3-ГОДИШНАТА МИЛА ОД ПРИЛЕП ЈА ПЕЕ МАКЕДОНСКО ДЕВОЈЧЕ! ПОЗИТИВА НА ДЕНОТ!

Најново од Вести