| |

Првиот човек на ЕНП Манфред Вебер со честитка до Бугарија и Бугарите за Денот на Соединението 6-ти септември

Претседателот на Европската народна партија/ЕПП – Европската народна партија Манфред Вебер упати честитка до Бугарија по повод Денот на Соединението – 6 септември.

Видео пораката на Вебер е објавена на профилот на ПП ГЕРБ на Фејсбук.

„Сакам да им честитам на сите Бугари по повод Денот на Соединението! Во 1885 година се изборивте за силен и независен бугарски глас во светот. Ова е храброст! Честитки! Посакувам здравје, добра иднина и развој на сите Бугари!“, вели Вебер во пораката до Бугарија и бугарскиот народ.

Слични Објави