| |

ПРВИОТ ЧОВЕК НА ВЕТЕРАНИТЕ НА ОНА ИСПРАТИ ПИСМО СО СОЧУВСТВО ДО СЕМЕЈСТВОТО НА НИКОЛА САЗДОВСКИ

Основачот и претседател на Здружението на ветераните од војната на ОНА, Даим Хисени испрати писмо со сочувство со семејството на Никола Саздовски, кој почина вчера откако брутално беше претепан од три лица. Свесен дека вашиот син не можеме да го вратиме меѓу своите родители и пријатели, но правдата за неговата смрт бараме да се води до крај, порачува тој.

Хисени, познат како „командант Валтери“ вели дека животот е ист за секого, а детето е нешто најсвето во семејството. „По повод одземениот живот на вашиот син Никола Саздовски, дозволете денеска да ја споделам претрпената болка заедно со вас. Посрамен сум од криминалниот злочин, извршен од страна на хулигани кои припаѓаат на мојот етникум“, додава Хисени.

Според него, погрешната политика во државата со сеење на национална и верска омраза, е една од главните причини чии последици ни ги скршат срцава со губење на животи меѓу младата популација. „Нека мирната душа на Саздо биде јасна порака до сите нас, како во иднина треба да делуваме во семејството, како да ги воспитуваме нашите деца и како треба да се лекува и негува нашето болно општество“, вели Хисени. (целиот текст прочитајте го овде)

Слични Објави