ПУШТЕН ВО ФУНКЦИЈА ПРИВРЕМЕНИОТ ГРАНИЧЕН ПРЕМИН СТРЕЗИМИР-РЕСТЕЛИЦА

//

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, заменикот министер Агим Нухиу и директорот на Бирото за јавна безбедност Саше Тасевски, заедно со косовскиот министер за внатрешни работи Екрем Мустафа, заменик директорот на косовската полиција Самедин Мехмети и министерот за инфраструктура и транспорт Паљ Лекај присуствуваа на почетокот на временото функционирање на граничниот премин Стрезимир-Рестелица, кој ќе функционира од 20 јули до 20 август 2019 година за туристички цели. Министрите остварија средба и со жителите на општината Брод во Косово и ја истакнаа одличната соработка меѓу двете земји, како и решеноста да се подoбрат условите за живот за жителите од овие места.

Претходна статија

ОТКАКО ЗАЕВ СТАНА МЕТА НА ПРАНКЕРИТЕ ЌЕ ЈА ЗГОЛЕМУВА БЕЗБЕДНОСТА НА СПРОВЕДУВАЊЕТО НА КОМУНИКАЦИИТЕ

Следна статија

ГДУ-ОХРИД: ДАЛИ КОНЕЧНО ЌЕ СЕ ДОГОВОРАТ ВЛАДАТА И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОХРИД ОКОЛУ ИНГЕРЕНЦИИТЕ ЗА ДИВОГРАДБИТЕ?

Најново од Вести