РЕМЕНСКИ ГО СОВЕТУВА БУЧКОВСКИ ДА НЕ ОДИ ВО БУГАРИЈА ПРЕД ДА Ѝ ГО ПРОЧИТА ТРУДОТ ЗА МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО ВО СОСЕДСТВОТО

Поранешната потпретседателката на Собранието од редовите на СДСМ Фросина Ременски ,преку Фејсбук  на специјалниот претставник на Владата за Бугарија, Владо Бучковски  му порача да не оди во Бугарија пред да го прочита нејзиниот докторат.

loading...

„Ако специјалниот претставник на државата во преговорите со Бугарија, проф. Бучковски не го прочитал мојот докторат објавен во монографија „Македонското национално малцинство во соседните земји: Современи состојби” со добиена Државна награда за наука во интерес на државата „Гоце Делчев” за 2008 година, нека не тргнува за Софија на преговори, пишува Ременски.


loading...