| |

РЕМЕНСКИ ПОБАРА ОСТАВКА ОД ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ

Пратеничката од СДСМ, Фросина Ременски, побара оставка од поранешниот претседател на Собранието, а сега пратеник Трајко Вељаноски. Тој според неа претставува безбедносен ризик поради сертификатот кој го поседува за класифицирани информации, и е на рамниште со осудените за настаните од 27 април, па оттука Ременски смета дека Вељаноски е недостоен да биде претседател на Комисијата за надзор над УБК и Агенцијата за разузнавање. (Повеќе)Слични Објави