РОДИТЕЛИТЕ ЌЕ ОДЛУЧУВААТ КОИ БАРАЊА ЌЕ ГИ ИСПРАТАТ ДО МОН, НО ЗА НИВ ЕДНО Е ЈАСНО – УЧЕБНИЦИ МОРА ДА ИМА!

/

Фејсбук групата „Учебници и настава мора да има!“, формирана од родителите кои се против воведувањето на дигиталните учебници, за неполни два дена има 47.000 членови, а тие веќе подготвуваат и состанок на кој ќе му ги претстават на МОН своите барања, јавува Слободен печат.

– Иницијативата почна со тоа што веќе е оформена онлајн петиција. Моментално сме во контакт со стручни лица со кои треба да седнеме на состанок со цел да се разгледаат проблемите, да се дадат идеи и предлози кои ќе се разгледаат, како би се донеле конечни барања кои ќе ги доставиме до МОН. На состанокот ќе присуствуваат: доктор по семејна медицина, психолог, педагог, наставници, професори, родител, социјален работник, правник, претставник од здружение за заштита на детските права, професор од Педагошки факултет, претставник од сојуз на средношколци како и претставник од здружение на деца со попреченост – вели Драгана Спасеска за „Слободен печат“, која е дипломиран воспитувач, а воедно и креатор на оваа група.

Таа вели дека доколку МОН не ги услиши нивните барања, иницијативата ќе продолжи со пунктови во повеќе градови ширум земјава.Целиот напис прочитајте го овде.

Претходна статија

НИКОЛОВСКИ И ГРУБИ ЗА ПАУНОВСКИ: НЕПРИФАТЛИВО Е ДА НЕ СЕ ПОЧИТУВААТ ОДЛУКИТЕ НА ВЛАДАТА

Следна статија

ДЕНЕСКА СЕ СЛАВИ ЛАЗАРОВА САБОТА

Најново од Вести