САМО ВО 3 СИТУАЦИИ Е ДОЗВОЛЕНО МАЖОТ ДА ЈА ИЗЛАЖЕ ЖЕНАТА!

/

Познато е дека сите ние лажеме секој ден. Не мора да бидат големи лаги, но малите, со најдобри намери, им се случуваат често на секого.

Општо, сите треба да се воздржуваме од секаков вид лаги. На крајот на краиштата, колку повеќе лажеме, толку потешко станува да се сетиме што точно сме лажеле. Навиката за лажење, под никакви околности, е многу лоша навика што не треба да постои како практика кај никој од нас.

Сепак, на мажите им е дозволено да ги лажат своите жени во овие три ситуации:

Кога жената изгледа ужасно, сопругот секогаш треба да и кажува дека е убава!
Можеби во последно време, поради стрес, се здобила со некои брчки, пет килограми вишок итн. Можеби поради несоница има темни кругови, разбушавена коса и лошо расположение … Можеби поради бременост е отечена и нервозна … Но, тоа воопшто не е важно. Едно е важно: без оглед како изгледа сега, секој маж е обврска да и каже на сопругата дека е убава.

Секако, не сте слепи и совршено знаете дека имала подобри денови, но вашата одговорност како личност што ја сака е да и кажете дека е убава.

И бидејќи не е будала и бидејќи знае совршено како изгледа, сега ќе знае и дека: дека навистина ја сакате, затоа што сте подготвени, заради нејзината среќа – согласете се.

Кога знае дека нема да може да ја заврши работата, но нејзиниот сопруг мора да и каже дека сигурно ќе успее!
Ако сопругот ја сака својата сопруга, неговата најголема желба ќе биде таа да постигне сè што си поставила – дури и ако тоа не се реални соништа.

Ова е можеби најинтересната и најубавата карактеристика на љ убовта.Ја сакате вашата жена, не само затоа што е таква каква што е, туку и затоа што може да стане многу повеќе од тоа. Бидете нејзина поддршка и таа ќе стане подобра, попаметна и посилна. Поддршката е најубавиот подарок што можете да го добиете од вас.

Кога ќе и кажеш дека ја сакаш повеќе од самиот живот!
Верувајте и на вашата љубов и кажете и на вашата душичка дека ја сакате. Не дозволувајте да навестува емоции. Кажете и. Никогаш, никогаш не и кажувајте дека не сте сигурни во вашите емоции кон неа.

Ако не сте рамнодушни кон неа, кажете дека ја сакате лудо, дека ви е поважна од остатокот од светот … Тогаш ќе се случи чудо. Ако те сака, ќе те сака лудо. Исто така, ќе добиете повеќе отколку што сте доставиле.

Запомнете една работа: обичните љубови станаа филмски, моментот кога некој реши да признае заљубеност со големи зборови.

Извор: Мисли

Претходна статија

ЗОШТО ТРЕБА ДА БИДЕТЕ ПРЕТПАЗЛИВИ АКО СТАВАТЕ ЛИМОН НА ЛИЦЕТО?

Следна статија

(ВИДЕО) МИЈАТА СО РЕЖИСЕРСКО ДЕБИ ВО СВОЈОТ НАЈНОВ ПРОЕКТ „МАСКА“

Најново од Љубовни приказни